Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

5 en 26 november 2018

Twee Praktijkdagen voor Voice Dialogue begeleiders

 

Inleiding

Deze twee dagen zijn geschikt voor eenieder die in de afgelopen jaren een basiscursus Voice Dialogue heeft gevolgd. Je hebt een tijdlang gewerkt met deze intensieve methode en je bent toe aan supervisie op je manier van begeleiden. Het kan ook zijn dat je kennis en vaardigheden wat weggezakt zijn en dat je deze weer wilt ophalen en verder verdiepen. Vragen die je bezig houden zijn bijvoorbeeld:

  • hoe vind ik goede ingangen om subpersonen, ook de meer verstoten en kwetsbare, uit te nodigen?
  • hoe houd ik de conversatie gaande met de subpersonen en kom ik tot de kern van waar zij over gaan?
  • tot hoever kan ik gaan: wanneer en hoe rond ik een gesprek met een subpersoon af en hoe help ik de cliŽnt vervolgens om een Ďbewust egoí te ontwikkelen?
  • hoe houd ik in de gaten hoe het onderweg met mijn eigen proces als begeleider gaat en kan ik hier gebruik van maken?

Doel

Je frist je kennis op, verdiept deze, ťn doet nieuwe kennis op. Je scherpt je vaardigheden als begeleider van een Voice Dialogue sessie aan. Je reflecteert op je stijl van begeleiden en je hebt beter zicht op de wijze waarop je je cliŽnt gedegen contact kunt laten maken met allerlei subpersonen. Na twee dagen ben je (weer) meer zelfverzekerd en heb je je kwaliteiten als begeleider verstevigt.

Werkwijze

Beide dagen zijn casussen en vragen uit de werkpraktijk van de cursisten het vertrekpunt. Er komt theorie aan bod die ingaat op aandachtspunten voor de begeleider in zowel het begin van een voice dialogue sessie, het vervolg, alsook de afronding. De tweede dag staat de innerlijke Criticus centraal, omdat deze subpersoon zo veelomvattend is en (bij sterke aanwezigheid) negatieve invloed kan hebben op het welbevinden van de cliŽnt. Cursisten bepalen telkens waar zij specifiek mee willen oefenen.

Opzet

De dagen beginnen telkens om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Tussen de beide dagen liggen drie weken. In deze periode worden opdrachten meegegeven die het mogelijk maken de opgedane kennis en vaardigheden bewust toe te passen. Dag twee wordt afwisselend via theorie en oefening nagegaan hoe de begeleider optimaal kan werken met de innerlijke Criticus. Het streven beide dagen is te komen tot een diepgaander contact met de verschillende subpersonen en het bewuste ego van de cliŽnt te laten groeien.

N.B. Je kunt je aanmelden voor beide dagen, maar ook voor alleen dag 1 of dag 2!

De begeleiding is in handen van Hanneke Elich en Heleen Florusse.

De eerstvolgende data zijn: maandagen 5 en 26 november 2018.

Locatie

De cursus wordt gegeven te Utrecht, in de Volksuniversiteit, Nieuwegracht 41.

Tarieven

Het tarief is 200 euro voor een dag, 400 euro voor beide dagen, excl. BTW en lunch, incl. koffie en thee.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor deze cursus bij Hanneke Elich elich@voordeverandering.com

Voor informatie kunt u bellen met Hanneke Elich: 030 27 32 037 of 06 23905475 en ook met Heleen Florusse: 06 31055835 of e-mailen naar: info@heleenflorusse.nl

 

 

Mail Hanneke Elich