Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

8 maart 2021: DE PRACHT EN KRACHT VAN VERHALEN

 

De Pracht en Kracht van Verhalen

Werken met existentieel biografisch onderzoek

Wat geeft clienten eigenlijk voldoening in hun werk en wat kost hen erg veel energie? Halen ze eruit wat erin zit voor hen? Kortom: vraagt u zich wel eens af hoe u clienten kunt ondersteunen bij het geven van een meer zinvolle invulling aan werk of loopbaan?

Beleeft u bovendien plezier aan het schrijven van korte teksten? Dan is deze workshop geschikt voor u. Want voor alle deelnemers geldt: u moet als ervaren coach of trainer bereid zijn eerst bij uzelf te rade te gaan.

Deze middag gaat u via een bijzondere schrijfopdracht terug naar uw vroegste ervaringen met (de betekenis van ) werk. U ontdekt enkele wetmatigheden die uw instelling ten aanzien van werk zijn gaan bepalen. Deze inzichten maken het mogelijk opnieuw te kijken naar de zin die werk nu voor u heeft én die u het wilt geven. Op grond van uw eigen ervaring onderzoekt u wat deze methode van werken voor u als coach of trainer te bieden heeft.

Doel

U ontrafelt in deze bijeenkomst welke waardevolle en zingevende principes op het gebied van werk wezenlijk bij u horen. U komt op het spoor van mogelijke veranderingswensen in werk of loopbaan.

Al doende maakt u kennis met de existentieel biografische onderzoeksmethode. U ontdekt wat deze werkwijze voor u in petto heeft voor u als begeleider van anderen.

Werkwijze

Het biografisch onderzoek start met het formuleren van een voor u relevante vraag op het gebied van werk. Daarna duikt u via een gestructu-reerde schrijfopdracht kortstondig in uw levensgeschiedenis. Ieder zet een eigen verhaal op papier. We geven elkaar reacties op deze verhalen en zijn benieuwd naar wat er tussen de regels door te lezen valt. Door dit te expliciteren ontvouwen zich antwoorden op uw vraag.

De opdracht van de middag maakt deel uit van een totaalpakket. Er is aandacht voor theoretische reflectie op de methode zelf en het totaalpakket als instrument bij coachings- en loopbaanvraagstukken.

Opzet

De workshop duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Het aantal deelnemers is maximaal 6.

Begeleiding is in handen van Hanneke Elich.

Locatie

De workshop wordt gegeven in het bureau van Hanneke Elich ... voor de verandering te Utrecht.

Tarief

€ 100,- p.p. ex. BTW
Deze prijs is inclusief koffie en thee en verblijfskosten.

Aanmelding

U kunt zich inschrijven voor deze workshop, zie ‘AANMELDEN’

Voor informatie kunt u bellen 030 27 32 037 of e-mailen naar: elich@voordeverandering.com

 

 

Mail Hanneke Elich